Amennyiben viszonylag változatos, sokrétű szakmára vágysz, és nem irtózol a gondolattól, hogy komoly felelősséggel rendelkező munkaköröd legyen, netán még az emberek biztonsága is szívügyed, úgy a munkavédelmi technikus képzés egy igazán neked való OKJ-s tanfolyam lehet! Ha sikerült felkelteni az érdeklődésedet, és szeretnél többet megtudni a munkavédelmi technikus képzésről, úgy olvass tovább, ugyanis az alábbi képzési ismertetőben számos kérdésed megválaszolásra kerülhet!

Mit csinál a munkavédelmi technikus? 

- A munkavédelmi technikus értelmezi és alkalmazza a munkavédelem (munkabiztonság és munkaegészségügy/foglalkozás-egészségügyi és munkahigiénés/) személyi, tárgyi, szervezési feltételeire vonatkozó szabályokat, közreműködik ezek munkáltatói vonatkozású elkészítésében és érvényesítésében.
- A munkavédelmi technikus közreműködik a munkahelyek, munkaeszközök létesítési folyamatában, érvényre juttatja a munkavédelmi követelményeket, meghatározza, elvégzi, illetve elvégezteti a munkaeszközökre és a munkakörnyezetre vonatkozóan előírt előzetes és időszakos munkavédelmi szempontú vizsgálatokat.

 - A munkavédelmi technikus közreműködéssel - ellenőrzéssel és ellenőriztetéssel – érvényt szerez a munkahelyek és munkaeszközök, valamint az alkalmazott alap- és segédanyagok egészséget nem veszélyeztető és biztonságos használati szabályainak betartásában.
- A munkavédelmi technikus közreműködéssel gondoskodik a munkavégzéssel együtt járó kiszolgálási folyamatok (rakodás, anyagmozgatás, szállítás, tárolás, raktározás stb.) egészséget nem veszélyeztető és biztonságos megvalósításáról.
- A munkavédelmi technikus közreműködik a megelőzési stratégia, a munkahelyi munkavédelmi program, a kockázatértékelés elkészítésében és a kapcsolódó feladatok megvalósításában, valamint ehhez kapcsolódóan részt vesz az egyéni védőeszköz juttatás belső rendjének kialakításában, elősegíti, ellenőrzi és ellenőrizteti a szabályok betartását.
- A munkavédelmi technikus közreműködik a Mentési terv elkészítésében, részt vesz és munkavédelmi szempontból szervezi, szakmailag irányítja és ellenőrzi a mentési és a kiürítési gyakorlatokat.
- Elvégzi, illetve irányítja a munkabalesetekkel, kvázi balesetekkel kapcsolatos szakmai, adatszolgáltatási (bejelentés, kivizsgálás, nyilvántartás) és egyéb feladatokat.
- Összefogja, koordinálja, szakmailag irányítja és elősegíti a munkáltató munkavédelemmel kapcsolatos tájékoztatási, oktatási és együttműködési feladatait.
- A munkavédelmi technikus közreműködik – ellátja, elláttatja – a munkáltató munkavédelemmel kapcsolatos feladatainak ügyintézését, a munkáltató ez irányú képviseletét, gondoskodik a munkavédelmi dokumentumok, dokumentációk aktuális állapotban való tartásáról.

A munkavédelmi technikus képzés OKJ szerinti megnevezése és azonosítószáma: 

52 862 01 - Munkavédelmi technikus 

Milyen végzettséggel iratkozhatsz be a képzésre? 

Érettségi bizonyítvánnyal. A jelentkezéshez ezen felül az egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés is szükséges.

Milyen végzettséghez jutsz, ha sikeresen végeztél? 

Felső-középfokú szakképesítéshez 

Milyen felsőoktatási alapszakok adnak a végzettségért felvételi többletpontot? 

  • Műszaki, illetve nemzetvédelmi és katonai alapszakok

A MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS KÉPZÉS ADATAI

A tanfolyam indulási időpontja 2017.ősz
A képzés időtartama 9 hónap (240 óra)
Az oktatás ütemezése

Szombatonként 08:30-14:20-ig

A tanfolyam helyszíne Szent Margit Gimnázium, 1114 Budapest, Villányi út 5-7.
Engedélyszám E-000299/2014/A012

A MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS KÉPZÉS DÍJAI

Tandíj egy összegben 139 000 Ft
Tandíj részletekben Beiratkozáskor 19 000 Ft + 6 x 20 000 Ft = 139 000 Ft
Vizsgadíj Modulzáró vizsgák: 3 x 6 000 Ft = 18 000 Ft (az első modulzáró vizsga előtt egy összegben fizetendő)
Záróvizsga: 36 000 Ft
Kedvezmények

10% engedményt adunk a képzés listaárából, ha Ön:

  • nagycsaládos
  • Gyes-en, Gyed-en lévő
  • munkanélküli
  • korábbi hallgatónk

Online jelentkezéshez ide kattints!
Vagy keress bennünket telefonon:
(06)-1-88-33-644
(06)-1-88-33-645
Mobil: (06)-30-565-10-39

 

A munkavédelmi technikus képzés tantárgyai: 

11253-12 - Munkavédelmi menedzsment
11254-12 - Munkavédelmi kockázatértékelés
11255-12 - A munkavégzés biztonsága

Mi a feltétele az OKJ-s záróvizsgák megkezdésének? 

A 3 Mmodulzáró vizsga eredményes teljesítése.

Milyen munkakört tölthetsz be, ha elvégezted a munkavédelmi technikus tanfolyamot? 

FEOR 3163 - Munkavédelmi és üzembiztonsági foglalkozású: Munkavédelmi előadó, üzembiztonsági megbízott, munkavédelmi megbízott, munkavédelmi technikus, baleset-elhárítási megbízott, munkahelyi balesetvizgyáló, balesetvédelmi és üzembiztonsági megbízott

Online jelentkezéshez ide kattints!