Blog

Figyelem! Az alábbi tanfolyamleírás része legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, rehabilitációs nevelő, segítő képzés iskolánkban idén nem indul!

Tudod-e, hogy mindenki szerezhet egy szakmát állami támogatással? Vagyis, ha még nincs állami finanszírozással szerzett szakképesítésed, akkor Te is jogosult vagy erre!

Azt szinte senki sem tudja, hogy az államilag támogatott iskolarendszerű képzéseknél nincs felső életkorhatár. A kikötés csupán annyi, hogy nappali tagozatos képzési formára 21 éves korodig jelentkezhetsz, hogyha ennél idősebb vagy, úgy esti/levelező tagozatra iratkozhatsz be.
Ha még nincs államilag finanszírozott szakképesítésed, akkor mindenképpen az iskolarendszerű képzést ajánljuk, mert az önköltséges felnőttképzéshez képest csak töredék összeget kell fizetned. Ráadásul a diákigazolvány, és az egyéb igénybe vehető kedvezmények ezt bőven fedezik

Nappali tagozatos gyakorló ápoló képzésre akkor iratkozhatsz be, ha még nem töltöd be adott évben 21. életévedet.
Esti tagozatos képzésre akkor is jöhetsz, hogyha már elmúltál 21 éves, de ha gondolod, ezt az opciót akár 18 éves kortól is választhatod, a nappali tagozatos képzés helyett

Mivel foglalkozik a rehabilitációs nevelő, segítő?

A rehabilitációs nevelő, segítő feladata a fogyatékossággal elő személyek megsegítése az élet minden lényeges területén. Fel kell mérnie személyes igényeiket és lehetőségeiket, szükségleteiket, életkörülményeiket, mindezek alapján megfelelő rehabilitációs tervet kell kidolgoznia, és szakértelmével részt kell vállalnia a minőségbiztosítási rendszer kialakításában is.

A nevelői, segítői munka elvégzéséhez nem csak türelem, de empátia is szükséges, hogy a fogyatékossággal élőket a mindennapokban hatékonyan segíthessék az e képzettséggel rendelkező szakemberek. Ide tartoznak többek között az olyan feladatok, mint az önálló döntéshozatal és tevékenységek segítése, a megfelelő életfeltételek kialakítása, a kliens társadalmi beilleszkedésének elősegítése. Amennyiben szükség van rá, a reahbilitációs nevelő, segítő általános gondozási feladatokat is elvégez, segíti a fogyatékossággal élőt a helyváltoztatásban, a kreatív tevékenységek végzésében, sportolási lehetőségeket biztosít, programokat szervez a számára. Részt vesz az ápolt nevelésében és oktatásában is, támogatja a gyógypedagógus munkáját. 

A képzés OKJ szerinti megnevezése és azonosítószáma:

54 762 01 - Rehabilitációs nevelő, segítő

Bővebben: REHABILITÁCIÓS NEVELŐ, SEGÍTŐ KÉPZÉS

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban ügyviteli titkár tanfolyam idén nem indul! Ajánljuk viszont figyelmedbe irodai asszisztens képzésünket!

Ismerd meg a sok éve már méltán oly népszerű ügyviteli titkár tanfolyamot!

Miért válaszd az ügyviteli titkár képzést?

A 21. században sem a kisebb, sem a nagyobb vállalkozások nem nélkülözhetik az adminisztratív és ügyviteli feladatokban jártas, azokat ellátni képes szakértő munkaerőt. Bármilyen profillal bíró vállalkozásról is beszélünk, a felsővezetés és a profilt kielégítő szakembergárda mellett szükséges az olyan személyzet is, amelyik jártas a napi operatív munkák elvégzésében. Az ügyviteli titkár jól ismeri az irodai szoftvereket, gépírása helyes és magabiztos, valamint fontos szereplője az irodák adminisztrációs munkafolyamatainak, ezért a kereslet irántuk évről-évre nő. A munka leginkább azoknak keltheti fel a figyelmét, akik az érettségi bizonyítvány után szeretnének olyan szakmát szerezni maguknak, amellyel biztosított egy jövőbeli munkahely és a stabil karrierlehetőség. Legnagyobbrészt gimnáziumot, szakközépiskolát végzett pályakezdő fiatalok, illetve az igazgatási, gazdasági és műszaki területen dolgozó ügyintézők jelentkeznek a tanfolyamra. Az ügyviteli titkár képzés nappali és esti képzési formában, sőt, iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben is elvégezhető, és főleg azok számára ideális választás, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, akiket érdekel a PR, a gépírás és az irodatechnikai eszközök világa, valamint akik szeretik a tárgyalások, rendezvények hangulatát. Emellett a jó ügyviteli titkár nem fél a kihívásoktól, magabiztosan beszél akár két nyelvet is, valamint szereti előkészíteni az üzleti utazásokat is.

Bővebben: ÜGYVITELI TITKÁR TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban mezőgazdasági gépjavító tanfolyam idén nem indul!

Ha már gyerekként is mindig meg akartad bütykölni az elromlott tévét vagy mosógépet, érdemes valamilyen gépszerelői tevékenységet végezned hivatásként. Szerelőkre mindig is szükség lesz, hazánkban és külföldön egyaránt; hiszen akármilyen profi gépeket is gyártunk a XXI. században, azok időnként azért csak meghibásodnak. Megbízható és pontos szakemberekre folyamatosan szükség van, így ha úgy érzed, a reál irányultság mellett ez is igaz rád, érdemes elvégezned a mezőgazdaságigép-javító tanfolyamot.

Mit csinál egy mezőgazdasági gépjavító?

A mezőgazdaságigép-javító különböző, a mezőgazdaság területén, a talajmunkákhoz, a vetéshez, az aratáshoz, az ültetéshez, a palántázáshoz, a szállításhoz, a kaszáláshoz, a bálázáshoz, az élőállat-szállításhoz vagy a takarmánydaráláshoz, -keveréshez és -kiosztáshoz használt gépeket javít és tart karban, elsősorban egy szerviz vagy egy gépipari cég alkalmazottjaiként.

Bővebben: MEZŐGAZDASÁGI GÉPJAVÍTÓ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban ingatlankezelő tanfolyam idén nem indul!

Ha mindig szerettél szervezni, ügyeket intézni, másokkal kommunikálni, és szívesen gondoskodnál hivatásszerűen egy lakóingatlan vagy egy irodaház jogi és pénzügyek rendben tartásáról, érdemes megfontolnod az OKJ-s ingatlankezelő tanfolyam elvégzését, hogy e szakmában helyezkedhess el.

Milyen munkafeladatokra készít fel az ingatlankezelő tanfolyam?

Az ingatlankezelő ingatlanok, például társasházak vagy irodák üzemeltetésével foglalkozik. Tartja a kapcsolatot a partnerekkel, a közös képviselővel vagy az ingatlan tulajdonosával, költségvetést készít; eljár az ingatlan bérbeadásával kapcsolatosan, illetve kétes ügyekben jogi eljárásokban vesz részt. Közbenjár az ingatlan felújításával, biztonságvédelmével kapcsolatban, valamint különböző vonatkozó adminisztrációs és marketingfeladatokat lát el. Gazdasági elemzéseket és pályázatokat készít, ingatlanbefektetési tanácsadást végez. Bérlőket keres, megszűri a jelentkezőket, véleményét továbbítja a tulajdonos felé; szerződéseket köt, eljár nemfizetés esetén, illetve intézi az adott ingatlan pénzügyeit.

Bővebben: INGATLANKEZELŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban gerinchálózati rendszerüzemeltető technikus tanfolyam idén nem indul!
A távközlés, a telekommunikáció egyes ágai a zavartalan összeköttetés és információcsere letéteményesei, melyhez nagy segítséget nyújtanak a technikusi és rendszerüzemeltetői szakirányok. Technikusok és szakemberek kezelik és üzemeltetik az egyes távközlési rendszereket, a rendszerben levő eszközöket és berendezéseket, valamint korrigálják a hibákat és szerviz tevékenységet is ellátnak. Az adatátviteli, a hang és beszédátviteli rendszerek, valamint a műsorszórás közötti kapcsolatteremtés; és nem utolsósorban a vezetékes és vezeték nélküli hálózati megoldások működtetése is külön feladatkört jelent a gerinchálózati rendszerüzemeltető tehcnikus tanfolyam szakképesítésével rendelkezők számára. 

Bővebben: GERINCHÁLÓZATI RENDSZERÜZEMELTETŐ TECHNIKUS TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi tanfolyamleírás része legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, elektronikus műsorközlő és tartalomátviteli rendszerüzemeltető tanfolyam iskolánkban idén nem indul!
Az elektronika és az elektronikai ágazatok világszerte meghatározó szerepet töltenek be az ipari szektorban. Fő területei között találhatjuk az elektronikus áramkörök szabályozását és vezérlését, valamint az információfeldolgozást és a műsorszórást.

Mit csinál egy elektronikus műsorközlő és tartalomátviteli rendszerüzemeltető?

Az elektronikus műsorközlő és tartalomátviteli rendszerüzemeltető szakképesítés célja, hogy olyan szakembereket bocsásson útjukra, akik precíz és megbízható munkaerőként funkcionálnak a telekommunikáció piacán. Az OKJ-s szakképesítésben résztvevő és azt megszerző személyek munkájuk során olyan távközlési alap – és szaktevékenységet végeznek, melynek keretei között elektronikus tartalomközlő és műsorátviteli rendszereket üzemeltetnek, annak minden egyes részfeladatával együtt. Szerelés, üzembe helyezés, konfigurálás, karbantartás, a földfelszíni analóg és digitális rádió, valamint TV műsorszórás adó és vevő oldali eszközeinek és hálózatainak, a kábel televíziónak, az IPTV-nek, a műholdas, WIFI/WIMAX műsorelosztó hálózatoknak és berendezéseknek editálása elsődleges helyen szerepel az elvégzendő feladatok listáján. 

Bővebben: ELEKTRONIKUS MŰSORKÖZLŐ ÉS TARTALOMÁTVITELI RENDSZERÜZEMELTETŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi tanfolyamleírás része legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, CNC gépkezelő tanfolyam iskolánkban idén nem indul!

A CNC (Computer Numerical Control) egy számítógép által működtetett és vezérelt szerszámgép, melynek alkalmazása futótűzszerűen elterjedt a különféle iparágak egyes szektoraiban, így nem csoda, hogy a szakmunkások elitjét alkotják azok, akik értenek e gépek kezeléséhez, és rendelkeznek a CNC gépkezelő tanfolyam OKJ-bizonyítványával is. Nem csupán megbecsült, hanem keresett szakmáról beszélhetünk, hiszen a járműipar, a gépipar számára kikerülhetetlen a CNC gépek applikálása.

Bővebben: CNC GÉPKEZELŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban adótanácsadó tanfolyam idén nem indul!

A mai gazdasági viszonyok mellett azokra a pénzügyi szakemberekre, akik az OKJ-s adótanácsadó tanfolyam szakmai ismereteivel kellő mértékben fel vannak vértezve, fokozott szükség van. Legyen szó akár egy magánszemélyről, akár egy kisebb cégről, vagy egy nagyvállalatról: az adótanácsadó munkája minden esetben aranyat ér a megbízó számára.

Bővebben: ADÓTANÁCSADÓ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban biogazdálkodó tanfolyam idén nem indul!

A biogazdálkodás gyökerei az ipari forradalom előttre nyúlnak vissza, melyet ugyan felváltott a nagyüzemi mezőgazdálkodás, ám az 1920-as évektől Rudolf Steiner munkásságának (biodinamikus gazdálkodás) köszönhetően ismét előtérbe került, majd pedig Albert Howard vívta ki annak teljes létjogosultságát. Szerves trágyázás, biológiai növényvédelem és természetes biológiai ciklusok adják az alapot az organikus gazdálkodás számára, melyből teljesen kiszorul a szintetikus műtrágya és a növényvédő szerek használata, ehelyett baktériumalapú biotrágyák veszik át szerepüket. Az erdő -, mező -, és tájgazdálkodás, a vidékfejlesztés és az élelmiszertermelés mind-mind kapcsolódhat és egyre többen helyen kapcsolódik is a biogazdálkodás technikájához és módszertanához. 

Bővebben: BIOGAZDÁLKODÓ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban beszédátviteli rendszerüzemeltető technikus tanfolyam idén nem indul!

A távközlés a XXI. század elengedhetetlen feltételévé és egyben eszközévé is vált a tudomány és a technológia gyors fejlődésének, valamint a kapcsolattartási formák és metódusok átalakulásának köszönhetően. Éppen ezért a felsőoktatás és a szakképzések egy része is nagy hangsúlyt fektet azon kurzusok és tanfolyamok meghirdetésére, melyek az egyik legnépszerűbb és talán leggyakorlatiasabbnak is mondható szakmát hivatottak népszerűsíteni. 

Mit csinál egy beszédátviteli rendszerüzemeltető technikus?

A beszédátviteli rendszerüzemeltető technikus olyan alap – és szaktevékenységet végez, mely a különféle távközlési és beszédhálózatok üzemeltetését és működését hivatott biztosítani. A képesítést megszerző szakember többek között üzembe helyezi, majd pedig ezt követően konfigurálja, karbantartja és persze szükség esetén kontrolling alá helyezi és javítja az egyes hálózati kapcsolóeszközöket. Szakmai és műszaki ismeretet szerez tehát a TDM, az ATM és a GbitEthernet kapcsolókra vonatkozóan, melyet a gyakorlatba átültetve alkalmazhatóvá teszi a párbeszédet és a folyamatos kapcsolattartást adó és fogadó között.

Bővebben: BESZÉDÁTVITELI RENDSZERÜZEMELTETŐ TECHNIKUS TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban vámügyintéző tanfolyam idén nem indul!

A vámügyintéző izgalmas, és közösségi szempontból is fontos munkát lát el, ezért nemcsak az érdeklődés, de egy adagnyi elhivatottság is szükséges hozzá. Feladatuk elvégzése során szükséges, hogy átfogó ismerettel rendelkezzenek a vámkezelés és a külkereskedelem folyamatairól. Az igazán kiváló vámügyintézők magas ismerettel rendelkeznek a gazdaság, a pénzügy és a külgazdaság terén, akár a vámügyintéző tanfolyam ismeretanyagán túlmenően is - a legaktuálisabb vámügyintézési tudnivalókat rendszerint vagy önszorgalomból, vagy továbbképzés keretein belül sajátítják el. A vámügyintéző tanfolyam tudásával megfelelő mértékben felvértezett szakembernek rálátása van az integrálódási folyamatokra, valamint a magyar kereskedelempolitika törekvéseire is.

Mi mindent csinál egy OKJ-s vámügyintéző?

A vámügyintéző vámszakmai feladatokat végez munkája során. Meghatározza a különböző áruk származását és azok vámértékét, valamint a rendelkezésre álló információknak megfelelően alkalmazza a büntetőjogi és szabálysértési jogi rendelkezéseket. Feladata ezek mellett az is, hogy a közigazgatási hatósági eljárási szabályok és az ellenőrzésekkel összefüggő szabályok alkalmazása. A vámügyintéző adózási feladatokat is ellát, a vámügyintéző képzésen elhangzottakkal összhangban elvégzi továbbá az árubesorolási tevékenységeket, valamint az ezekhez kapcsolódó adatok kezelését is. Szükség esetén jogorvoslati eszközöket is érvényesít.

Bővebben: VÁMÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanfolyam idén nem indul!

Egy adott vállalkozás működésével összefüggő minden vám-, jövedéki- és termékdíj-szabályozásban meghatározott feladatot az OKJ-s vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző lát el az illető cég életében. Munkája során a jövedéki, a vámszakmai, a környezetvédelmi termékdíj bevallásával és mindezek nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat is elvégzi.

A vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző további feladatai

Az előző bekezdésben szereplő munkafeladatok mellett a vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző foglalkozik a környezetvédelmi termékdíj-mentességi engedélyekkel és kérelmekkel, munkakörébe tartozik az energiaadóztatás és a népegészségügyi termékadók kérdésköre, végrehajtja a fémkereskedelmi jogszabályok rendelkezéseit, valamint a vám-, jövedék- és termékdíj ügyintéző képzésen elsajátított legjobb tudása szerint alkalmazza a közigazgatási hatósági eljárás szabályait. Ő rendszerezi és tartja nyilván az alá tartozó hagyományos és digitális dokumentumokat is, szükség esetén jogorvoslati eszközöket érvényesít, a munkavégzéskor pedig számítógépet, telefont és egyéb irodai eszközöket is nagy tapasztalattal használ.

Bővebben: VÁM-, JÖVEDÉKI- ÉS TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

FIGYELEM! Vállalkozási és bérügyintéző tanfolyam intézményünkben idén nem indul! Az alábbi képzésleírás mindössze része a legnépszerűbb OKJ-s szakmákat bemutató ismertetősorozatunknak.

A társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam megszűnt, helyébe annak az új OKJ-rendszerben való megfelelője, a vállalkozási és bérügyintéző tanfolyam került, amelynek képzésismertetője alább olvasható.
Szívesen részt vennél az ország kisebb és nagyobb vállalkozásainak operatív munkájában? Úgy érzed, el tudnád látni a cégek működésével és a béreikkel kapcsolatos összetett, de néha monoton munkát? Azok számára, akik igazi menedzsertípusnak vagy komplexen gondolkodóknak tartják magukat, kiváló lehetőségeket kínál a vállalkozási és bérügyintéző OKJ-s tanfolyam, amellyel erős alapokat kaphatnak későbbi munkájukhoz.

Mit csinál tulajdonképpen egy vállalkozási és bérügyintéző szakember?

A vállalkozási és bérügyintéző képes ellátni nem csupán a cégek működésével összefüggő összes számviteli és pénzügyi feladatot, de vezeti az adott vállalkozás pénzmozgással kapcsolatos nyilvántartását is. Munkája során közreműködik a vállalkozások alapításában és azok működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladataiban. Feladatai azonban itt nem érnek véget: a vállalkozási és bérügyintéző ellát minden, bérszámfejtéssel és társadalombiztosítással kapcsolatos teendőt, intézi a munkavállalókkal kapcsolatos bérügyeket, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, valamint igazolásokat is küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek.

Bővebben: VÁLLALKOZÁSI ÉS BÉRÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban termékdíj ügyintéző tanfolyam idén nem indul!

A termékdíj ügyintéző az a személy, aki elvégzi a gazdálkodó szervezetek működésével összefüggő termékdíj-szabályozási feladatokat. A termékdíj ügyintéző tanfolyam során szerzett szakmai kompetenciái birtokában így ő vezet valamennyi, a termékdíj-kötelezettséggel összefüggő nyilvántartást, de közreműködik a bevallások és adatszolgáltatások elkészítésében, illetve lebonyolításában is. 

A termékdíj ügyintéző további feladatai

Munkaköréhez tartozik, hogy alkalmazza az Európai Unióban a termékdíjhoz kapcsolódó rendeleteket és irányelveket. A termékdíj ügyintéző kapcsolatot tart a vám- és környezetvédelmi hatóságokkal, eljár a vámeljárások során, betartja a bizonylatolási és elszámolási rendszerre vonatkozó szabályokat, valamint közreműködik a termékdíjhoz kapcsolódó szerződések megkötésében. Munkavégzése során nemcsak betartja mindazokat a betétdíjra vonatkozó előírásokat, amelyeket a termékdíj ügyintéző képzés során elsajátított, de rögzít is minden adatot a hulladékgazdálkodási információs rendszerben, és úgyszintén alkalmazza a hulladékok kezelésére vonatkozó szabályokat.

Bővebben: TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban térinformatikus tanfolyam idén nem indul!

A térinformatika egyre fontosabb és nagyobb szerepet játszik nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati életben is, ezért igencsak megnőtt a jó szakember iránti kereslet. Amennyiben érdekel az informatika, és szeretnél elhelyezkedni egy komolyabb (nemzetközi) informatikai cégnél, akkor ezt a munkakört, illetve a térinformatikus tanfolyamot neked találták ki.

Milyen feladatai vannak egy térinformatikus tanfolyamot végzett szakembernek?

A térinformatikus aprólékos és bonyolult feladatokat lát el, munkája során pedig nemcsak számítógépeket kezel, szoftvereket használ vagy menedzselési technikákat alkalmaz, hanem projekteket tervez és értékel, menedzsmenttel kapcsolatos tanulmányokat készít, valamint kiválasztja és felügyeli a megfelelő információs rendszert. A térinformatikus tanfolyam alatt elsajátított kompetenciái birtokában előkészíti az adott távközlési és telekommunikációs eszközöket, bővítéseket és üzembehelyezéseket végez, illetve elkészíti a szükséges megvalósíthatósági tanulmányokat is. Szerepet vállal a térinformatikai rendszerek előkészítésében, elemzéseket végez térbeli koordinátákkal rendelkező adatokon, amiket meg is jelenít, és azokon adatokat is modellez.

Bővebben: TÉRINFORMATIKUS TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban távközlési technikus tanfolyam idén nem indul!

Érdekel az informatika és a távközlés világa? Rendelkezel a megfelelő tudással ahhoz, hogy bonyolult rendszereket üzemeltess? Akkor légy te, aki kapcsolatot létesít. Távközlési technikusként nemcsak jól fizető állásod lehet, de kiváló referenciákat szerezhetsz, és biztos csatornákra irányíthatod a jövőd.

Mit csinál egy távközlési technikus?

A távközlési technikus széles körű feladatkörrel bír, munkáját pedig nagy műgonddal kell elvégeznie. A távközlési berendezések karbantartása mellett hibajavításokat és méréseket végez, gerinchálózatokat és távközlési hozzáférési hálózatokat működtet, valamint a különböző telephelyekre távközlési berendezéseket telepít.
Feladata még ezek mellett az elektronikus tartalomközlő és műsorátviteli rendszerek felügyelete, a beszédhálózatok működtetése, illetve a szabályozástechnika. Munkája során számítógépeket kezel és egyedi szoftvereket használ, ezért komoly informatikai ismerettel kell rendelkeznie. A távközlési technikus előkészíti a jelfeldolgozó rendszert, és nemcsak kiválasztja, hanem üzemelteti és felügyeli az információs rendszert.

Bővebben: TÁVKÖZLÉSI TECHNIKUS TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban távközlési üzemeltető tanfolyam idén nem indul!

A telekommunikáció világa rohamléptekkel fejlődik, ezért nem is érdemes kimaradni belőlük. Nemcsak a kiemelkedő fizetések és a biztos munkahelyek, hanem a referenciálisan erős pozíciók miatt is kimondhatjuk, hogy a távközlési üzemeltető kiváló lehetőségekkel rendelkezik. Ha szereted az informatikát és érdekel a távközlés, akkor ne habozz jelentkezni a távközlési üzemeltető OKJ-s tanfolyamra.

Mit csinál egy távközlési üzemeltető?

A távközlési üzemeltető szerteágazó feladatköröket lát el: az ügyfélszolgálati teendők mellett képes üzemviteli és gazdasági feladatok elvégzésére, valamint kezeli a menedzselő rendszereket és a különböző adatbázisokat. Mindezek mellett optikai összeköttetéseket valósít meg, adatátviteli eszközöket üzemeltet, és távközlési marketingfeladatokat is képes gyakorolni. Munkája során informatikai alkalmazásokat használ és telepít; karbantartja a távközlési berendezéseket, telepíti azokat az adott telephelyekre, valamint gerinchálózatokat és beszédhálózatokat működtet.

Bővebben: TÁVKÖZLÉSI ÜZEMELTETŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban számviteli ügyintéző tanfolyam idén nem indul!

Úgy érzed a pénzügy és a számvitel a te területed? Olyan állást szeretnél, amely biztos megélhetést garantál, és amely nemcsak megbecsülést jelent, de kecsegtet az előrelépés lehetőségével is? Az OKJ-s számviteli ügyintéző tanfolyam elvégzésével pontosan ilyen állás betöltéséhez megfelelő bizonyítványt kapsz! 

Mit csinál egy számviteli ügyintéző?

A számviteli ügyintéző kiemelt munkakörben segíti az adott vállalkozás munkáját, hiszen előkészíti és nyilvántartja a gazdasági szervezet számviteli eredményeit. Feladatai közé tartozik az adott cég valamennyi számviteli feladatának hiánytalan nyilvántartása, a befektetett eszközök és forgóeszközök könyvelése és egyeztetése, illetve a főkönyvi és folyószámla-könyvelési tételek kontírozása és könyvelése. Ezek mellett analitikus feladásokat és éves beszámolókat készít, valamint a számviteli ügyintéző tanfolyamon elsajátítottakkal összhangban felügyeli a pénzügyi műveletekkel kapcsolatos bizonylatokat.

Bővebben: SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban számítógép-szerelő, karbantartó tanfolyam idén nem indul!

Amennyiben elvarázsol az informatika világa, és életed minden szabad percét a számítógépek között szereted tölteni, akkor a számítógép-szerelő és karbantartó munkakört neked találták ki. Nem kell verhetetlen programozónak lenned, mégis a PC-k, laptopok és egyéb kütyük között lehetsz, és immáron munkahelyeden hasznosíthatod azt a gyakorlati tudásalapot, amit hobbiból megszereztél. Ebben a munkakörben, a számítógép-szerelő, karbantartó OKJ tanfolyam elvégzése után végre tisztelni fogják a benned lakó kockát, és végre megmutathatod, hogy mennyire hasznos is az ilyen jellegű tudás a hétköznapok során.

Mit csinál egy számítógép-szerelő és karbantartó?

A számítógép-szerelő és karbantartó munkáját az adott vállalkozás számítógép-parkjának kezelése és karbantartása határozza meg. Feladata a különböző számítógépek kezelése, az azokhoz tartozó szoftverek használata, általános műszaki tevékenységek és hibajavítások, valamint a számítástechnikai berendezések felügyelete. Emellett a számítógép-szerelő és karbantartó tanfolyam során felszedett tudására támaszkodva összeszereli a cég számítógépeit, szoftvereket használ, és számítástechnikai berendezéseket telepít a telephelyen.

Bővebben: SZÁMÍTÓGÉP-SZERELŐ, KARBANTARTÓ TANFOLYAM

Figyelem! Az alábbi leírás része a legnépszerűbb képzéseket bemutató sorozatunknak, iskolánkban sportoktató tanfolyam idén nem indul!

A mozgás számodra a mindennapok szerves része? Életcélod másokat is megtanítani arra, hogy a sportolás legalább fél egészség? Nem kell keresgélned abban az esetben, ha a válaszod igen, mert a sportoktató OKJ-s képzés során minden fontos ismeretanyagot megkaphatsz ahhoz, hogy munkádat ne csak lelkiismeretesen, de megfelelő tudással végezhesd el.

Mit csinál egy OKJ-s sportoktató?

A szakember a sportoktató képzésen szerzett tudására támaszkodva megtervezi, megszervezi és szakszerű irányítással levezényli a sportolók felkészülését. Munkája során figyelembe veszi az életkori sajátosságokat és az egyéni adottságokat, valamint képes sportág-specifikusan felkészíteni a rábízott sportolókat. A tömeges (csapatokra vonatkozó) tervek mellett képes akár egyénre szabott edzéstervek elkészítésére és végrehajtására is, tanítványait pedig teljesítményorientáltan versenyezteti, és ügyel a tevékenységekkel kapcsolatos ártalmakra, illetve azok kivédésére. A sportoktató szükség esetén működteti a rábízott sportlétesítményt, valamint sporttanfolyamokat szervez, és együttműködik az adott intézmény többi munkatársával. Szerteágazó feladatai miatt a sportoktató kiemelkedő szereppel bír egy közösség mozgásorientációjában.

Bővebben: SPORTOKTATÓ TANFOLYAM